Altijd 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren | Gratis verzending vanaf 30 euro.
Filter

Saxofoon Kwartet

Een saxofoonkwartet bestaat meestal uit de vier meest gangbare saxofoons: sopraan-, alt-, tenor- en baritonsaxofoon. Hoewel saxofoonkwartetten nog relatief jong zijn, bestaat er geweldige muziek voor.

Zonder Adolphe Sax zouden er nu geen saxofoons en saxofoonkwartetten zijn. Hij is namelijk de bedenker van de saxofoon. Aangezien zijn vader instrumentenbouwer was, leerde hij al op jonge leeftijd de kneepjes van het vak. Op een gegeven moment besloot hij zelf een instrument uit te vinden. Dit werd de saxofoon. Maar dit was er nog maar één.

Op een gegeven moment begon Adolphe verschillende variaties van de saxofoon te ontwerpen, waardoor de vier meest gangbare saxofoons van nu in het leven werden geroepen. Maar saxofoonkwartetten bestonden op dat moment nog niet. Wel werd er in de negentiende eeuw muziek gecomponeerd voor vier saxofoons door Jean-Baptiste Singelee.

Dat het fenomeen saxofoonkwartet meer bekendheid verwierf is mede te danken aan Marcel Mule. Hij richtte een kwartet op, wat later bekend werd als het Marcel Mule Kwartet. Sindsdien zijn er steeds meer saxofoonkwartetten bijgekomen en is er meer muziek voor gecomponeerd.

Via onze site kun je bladmuziek voor saxofoonkwartet in huis halen en veel uren speelplezier hebben! Wij hebben namelijk een grote selectie bladmuziek. Een aantal stukken en boeken voor saxofoonkwartet zijn Bert Lochs: Jazz Quartets Saxofoonkwartetten, Freddy Mercury: Bohemian Rhapsody (Saxofoonkwartet), Jan de Haan: A Christmas Collage (Saxofoonkwartet) en The Beatles: When I’m Sixty-Four (Saxofoonkwartet).

Sluit Menu
×

Winkelmand