Klarinet

Top 6 van muziek voor klarinet

Sonatas for Clarinet and Piano op. 120

Johannes Brahms

The Clarinet Sonatas, Op. 120, nrs. 1 en 2, zijn een paar werken geschreven voor klarinet en piano door de romantische componist Johannes Brahms. Ze werden geschreven in 1894 en zijn opgedragen aan de klarinettist Richard Mühlfeld.

Trombone on Stage

Robert Hudson

Composities voor trombone en piano, geschreven voor de beginnende/gemiddelde speler. Klassieke muziek, Jazz en wereldmuziekstijlen. Mooie muziek om je vorderingen op een podium ten gehoren te brengen.

classical favourit for clarinet

Classical Favourites For Clarinet

Peter Manning

In Classical Favourites zijn hoogtepunten uit de muziekliteratuur van begin 17e eeuw tot en met de 19e eeuw verzameld. Op de meegeleverde cd is de begeleiding van de werken ingespeeld op een orgel, waardoor de leerling het idee krijgt in een kerk of concertzaal te spelen. Ook staan er demotracks op, met zowel de solopartij als de begeleiding, zodat de leerling een goede indruk krijgt van hoe elk muziekstuk moet klinken. In het boek staat de pianobegeleiding, die bruikbaar is voor zowel pianisten als organisten. Inhoud: Te Deum Prelude (Charpentier) • Ave Maria (Bach/Gounod) • Largo (Händel) • Ave Verum (Mozart) • Panis Angelicus (Franck) e a.

moana for clarinet

Instrumental Play-Along Moana (Klarinet)

Instrumental Play-Along Moana (Klarinet). Bladmuziek uit de wereld van Disney gearrangeerd voor klarinet geschreven door Lin-Manuel Miranda. Inhoud: songs How Far I’ll Go, I Am Moana (Song of the Ancestors), Know Who You Are, Shiny, We Know the Way, Where You Are en You’re Welcome.

Topboek klarinet

Tipboek Klarinet

Een zeer compleet en prettig te lezen boek voor iedereen die alles over de klarinet wil weten. Een regelrechte aanrader! Lute Hoekstra

Alles weten over jouw instrument? Tipboek Klarinet vertelt je het hele verhaal, van aanschaf tot onderhoud en stemmen. Houten en kunststof klarinetten, speciale tonnetjes en tussenringen, de boring en de beker, offset en in-line zijkleppen, verstelbare duimsteunen en speciale mechanieken? Het komt allemaal aan bod. Geschreven in glasheldere taal, voor beginnende en gevorderde klarinettisten: de gebruiksaanwijzing bij je instrument!

40 duets for beginning clarinetists

40 Duetten voor Beginnende Klarinettisten

Paula Crasborn

Dit boek is zeer geschikt om klarinettisten vanaf de eerste lessen te leren samenspelen. De duetten verhogen het speelplezier en de motivatie en hebben voor kinderen een aansprekende titel die het muzikale karakter typeert. Ze zijn geschreven in C , F , en G groot, liggen goed in het gehoor en lopen langzaam op in ritmische en technische moeilijkheidsgraad. Beginnend met 5 noten in een octaaf in de eerste stem ( C D E F G ) uitbreidend naar tonen in meerdere octaven. De tweede stem kan gespeeld worden door iets gevorderde leerlingen of door de docent.